اوپک پلاس از وقوع یک سناریوی نفتی هراس دارد

اوپک و متحدان آن از این واهمه دارند که موج دوم شیوع کرونا و جهش تولید لیبی، به اشباع عرضه نفت در سال ۲۰۲۱ منتهی شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، کمیته فنی مشترک اوپک پلاس این سناریو را در نشست ماهانه مجازی خود در روز پنج‌شنبه مورد بررسی قرار داد. این کمیته در سپتامبر تحت هیچ سناریویی مازاد عرضه را پیش‌بینی نکرده بود.

مازاد عرضه احتمالی نفت، برنامه‌های اوپک و متحدانش برای افزایش تولید به میزان حدود دو میلیون بشکه در روز از ابتدای سال ۲۰۲۱ را به هم می‌زند. با این حال اوپک تاکنون تصمیمی برای لغو افزایش تولید نگرفته است.

طبق محتوای این سند محرمانه، نشانه‌های اولیه از بهبود اقتصادی در بخش‌هایی از جهان تحت‌الشعاع شرایط شکننده و بدبینی فزاینده نسبت به روند احیا قرار گرفته است. به خصوص افزایش مجدد موارد ابتلا به کووید ۱۹ در سراسر جهان و چشم‌انداز قرنطینه محدود در ماه‌های زمستان ممکن است ریسک‌های متوجه روند احیای اقتصادی و تقاضا برای نفت را پیچیده کند.

در این سند چندین سناریو پیش‌بینی‌شده است. در سناریوی پایه، کمبود ۱.۹ میلیون بشکه در روز عرضه در سال ۲۰۲۱ پیش‌بینی‌شده که البته کمتر از پیش‌بینی کمبود ۲.۷ میلیون بشکه در روز در سپتامبر است. اما در بدترین سناریو، پیش‌بینی‌شده که بازار ممکن است با ۲۰۰ هزار بشکه در روز مازاد عرضه در سال ۲۰۲۱ مواجه شود.

اوپک پلاس امسال توافق کرد دور جدیدی از کاهش عرضه را به اجرا بگذارد و از ماه مه تولیدش را ۹.۷ میلیون بشکه در روز محدود کرد و از اوت میزان محدودیت عرضه خود را به ۷.۷ میلیون بشکه در روز تسهیل کرد و در مرحله بعد قصد دارد محدودیت عرضه را از ژانویه سال ۲۰۲۱ به ۵.۷ میلیون بشکه در روز برساند.

با این حال از زمان نشست کمیته فنی مشترک اوپک پلاس در سپتامبر، تولید نفت لیبی صعود کرده و رشد جهانی ابتلا به ویروس کرونا باعث تجدید محدودیت‌ها در برخی از کشورها و ضعیف شدن بیشتر تقاضا برای نفت شده است.

لیبی که عضو اوپک است، از مشارکت در توافق کاهش تولید معاف شده است. تحت بدترین سناریوی پیش‌بینی شده، تولید نفت لیبی در سال میلادی آینده به ۱.۱ میلیون بشکه در روز رشد می‌کند و تحت سناریوی پایه، تولید این کشور ۶۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بود.

تحت بدترین سناریو، ذخایر نفت سازمان توسعه و همکاری اقتصادی که معیار مورد استفاده اوپک پلاس برای سنجش بازار است، در سال ۲۰۲۱ بالاتر از میانگین پنج‌ساله خواهد ماند. همچنین موج دوم شدیدتر و طولانی‌تر کووید ۱۹ در سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ و سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۱ در اروپا، آمریکا و هند به احیای اقتصادی کمتر منتهی خواهد شد.

تحت سناریوی پایه، ذخایر نفت اقتصادهای پیشرفته در سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۱ اندکی بالاتر از میانگین پنج‌ساله خواهد بود.

کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس در دیدار روز دوشنبه خود این دورنما را مورد بررسی قرار می‌دهد و می‌تواند درباره سیاست تولید توصیه‌هایی ارائه کند.

بر اساس گزارش رویترز، نشست آینده وزیران کشورهای اوپک پلاس روزهای ۳۰ نوامبر و اول دسامبر (۱۰ و ۱۱ آذر) برگزار می‌شود.

۲۶ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۸
کد خبر: 3196
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha